Twan Toonen

Het gezicht achter Twan Toonen Projectmanagement is Twan Toonen.

Na jarenlange intensieve betrokkenheid bij het management van het bouwbedrijf van zijn ouders nam Twan Toonen op 24-jarige leeftijd de leiding van het bedrijf over. Het familiebedrijf was vooral actief in de woning- en de utiliteitsbouw in de regio ten zuiden van Nijmegen. 

Na vijf jaar de leiding te hebben gehad over het bedrijf stapte Twan Toonen in 1990 over naar de gemeentelijke overheid van Nijmegen en Utrecht. Hier werkte hij onder andere als bouwfysicus – met name op het gebied van geluidshinder en energie, als planadviseur milieu en later als adviseur stadsontwikkeling.

In deze posities wist hij zich breed te ontwikkelen in alle facetten van de ruimtelijke ordening. 

Daarna werkte Twan Toonen als projectmanager bij het Projectmanagementbureau van de gemeente Utrecht

Hier lag het accent met name op projectontwikkeling en heeft hij zijn kennis van het ‘bouwen’ en het ‘projectmanagement’ uitgebreid met de Neprom opleiding Projectontwikkeling en een master bedrijfskunde. 

Sinds 2005 is hij als zelfstandig ondernemer werkzaam in het door hem opgerichte bedrijf Twan Toonen Projectmanagement.

Twan Toonen is een projectleider die met een energieke aanpak en veel doorzettingsvermogen zijn projecten aanstuurt richting het resultaat. Daarbij hoort ook het managen van het krachtenveld van stakeholders. Met zijn ervaring is hij deskundig op vele terreinen binnen ruimtelijke ontwikkelingen. Hij hanteert een pragmatische benadering en zoek samen met mijn projectteam met veel inventiviteit naar oplossingen. Hij heeft een toegankelijke houding en een goed gevoel voor verhoudingen, zowel op de werkvloer of bouwplaats als op bestuurlijk niveau.